31/10/12

Γίνε υπεύθυνος!!!

Η σημασία του να μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας...
Μπορεί να ακούγεται σαν "βρώμικο" θέμα...Αλλά, μαζεύετε τα περιττώματα του σκύλου σας μετά την βόλτα;
Η αντιμετώπιση των αποβλήτων, των κατοικιδίων μας, είναι από εκείνα τα θέματα, που κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να ασχοληθεί. Το να καθαρίζουμε τις "αταξίες" του σκύλου μας δεν είναι απλά μια επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Δεν έχει καμία σημασία που και πότε συμβαίνει.

Ακολουθούν 10 λόγοι ζωτικής σημασίας, που εξηγούν γιατί ΚΑΘΕ ιδιοκτήτης σκύλου, ΠΡΕΠΕΙ να είναι υπεύθυνος, και να μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

Τα περιττώματα του σκύλων δημιουργούν κακή εικόνα και για τους ιδιοκτήτες.Κάθε φορά που δεν μαζεύουμε τα περιττώματα του σκύλου μας, ενθαρρύνουμε τους άλλους, να αντιπαθούν τα κατοικίδια αλλά και τους ιδιοκτήτες τους. Τα παρατημένα περιττώματα σκύλων είναι ο πρώτος λόγος, που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στο κοινό και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην λίστα καταγγελιών κατά των σκύλων, πάνω δηλαδή και από την επιθετικότητα ή το γάβγισμα.

Είναι κοινή ευγένεια. Το να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας δείχνει σεβασμό προς τους γείτονες και προς στην κοινωνία μας. Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο και αγενές να αφήνουμε τα περιττώματα του σκύλου μας να τα βλέπουν, να τα πατάνε ή να τα μαζεύουν άλλοι.

Είναι ανθυγιεινό. Τα εγκαταλελειμμένα περιττώματα σκύλων μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα που ίσως μολύνουν άλλα σκυλιά που θα έρθουν σε επαφή με αυτά ή μπορεί να μεταφερθούν σε ανθρώπους που θα τα πατήσουν τυχαία και θα τα μεταφέρουν στο χώρο τους.
Δεν είναι λίπασμα.
Βιοδιασπώνται αργά. Η διαδικασία της βιοδιάσπασης είναι πολύ αργή. Ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους που μαζεύονται πολλά σκυλιά τα περιττώματα συσσωρεύονται γρηγορότερα από ότι διασπώνται.

Τα περιττώματα του σκύλου μολύνουν το νερό. Τα να καθαρίζουμε τα περιττώματα του σκύλου μας είναι περιβαλλοντική ευθύνη. Και παρακαλώ μην τα πετάτε στην αποχέτευση των υδάτων, από εκεί θα καταλήξουν στα ποτάμια και τις ακτές μας.

Είναι αντιαισθητικό. Όλοι το ξέρουμε. Είναι αηδιαστικό. Σε όλους μας αξίζει να ζούμε σε μια καθαρή πόλη, που θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την κοινωνική συνεισφορά μας

Δώσε το παράδειγμα στους άλλους. Όταν καθαρίζουμε τα περιττώματα του σκύλου μας γινόμαστε μέρος τις λύσης! Είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε, έτσι δίνουμε ένα θετικό μήνυμα. Το πιστεύετε ή όχι, πολλοί άνθρωποι με δική τους πρωτοβουλία μαζεύουν ΄΄ορφανά περιττώματα’’. Η δική τους δράση ενθαρρύνει άλλους ανθρώπους να κρατάνε τα πάρκα και τα πεζοδρόμια καθαρά.

Ιπτάμενος έλεγχος. Οι μύγες θα καταναλώσουν και θα γεννήσουν αυγά στα περιττώματα. Οι ίδιες αυτές μύγες στη συνέχεια θα μπουν στα σπίτια μας και θα εξαπλώσουν ασθένειες μέσω των τροφών και των επίπλων μας.

Κάνε τα πάρκα και τα πεζοδρόμια μας πιο εύχρηστα. Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει βόλτες στο πάρκο και γύρω του να υπάρχουν κρυμμένες "σκυλίσιες νάρκες".
Εξαρτάται από τον καθένα μας να κρατάμε καθαρή την κοινότητα μας από τα περιττώματα των σκύλων. Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας σακούλες. Ακόμα καλύτερα, προμηθευτείτε περισσότερες σακούλες ώστε να τις μοιραστείτε με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων. ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Πηγή: http://www.barkavenue.gr


Εκτυπώστε τις παρακάτω αφίσες και βάλτε τες όπου εσείς νομίζετε.
Την πρώτη την έχουμε κάνει αυτοκόλλητη και θα την κολλήσουμε σε κάδους, σε διάφορα σημεία της πόλης του Ναυπλίου.
Τη δεύτερη μπορείτε να την κολλήσετε έξω από την πόρτα σας!!
Η τρίτη είναι μια καλή ιδέα για να φτιάξουμε ταμπέλες και να τις βάλουμε στα πάρκα!

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ "ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ" ΜΙΛΟΥΝ...

NEVER BE SILENT...

Μας ακολουθούν

O θησαυρός!

Η..Αγέλη..

Για να μη μας ξεχνάς!!

Θέλεις να μαθαίνεις τα νεα μας:

Το κανάλι μας στο YouTube

Πες το σ'ένα φίλο

Tell a friend:

Όλες οι λιχουδιές

back to top

Σνιφ..σνιφ..Μυρωδίες...

Χμ!!Ενδιαφέρον!!

Google+ Badge

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

Το σπίτι μας..

μονοπάτια..