9/9/12

Τσίρκο στο Ναύπλιο...Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012 ενημερωθήκαμε ότι στο Ναύπλιο στήνεται τσίρκο.

 Γνωρίζοντας οτι ο νέος νόμος 4039/2012 στο άρθρο 12 παράγραφος 1 αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού».

Κοινητοποιήθηκαμε λοιπόν αμέσως ώσε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ήρθαμε σε επικοινωνία με το δήμαρχο της πόλης ο οποίος μας διαβεβαίωσε οτι δεν έχει δώσει και ουτε πρόκειτε να δώσει καμία άδεια για οτιδήποτε σχετιζεται με τσίρκο, είτε έχει ζώα, είτε όχι.
Μας κοινοποίησε  δε και την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που το απαγορεύει ρητά.
Είχε γίνει και σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Δείτε την εδώ


Ειδοποιήθηκε και αστυνομία όπου έσπευσε αμέσως για αυτοψία στη περιοχή.

Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας χωρίς να έρθουν πρώτα σε επαφή μαζί μας, βιάστηκαν και έκαναν κάποιες ανακοινώσεις που δεν μας άρεσαν καθόλου.
Φυσικά..πήραν την κατάλληλη απάντηση από μας κι ελπίζουμε στο μέλον, όποιοι λένε οτι είναι φιλόζωοι να συνεργαστούν μαζί μας  και όχι να μας 'αγνοούν'.

Φροντίσαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες της σελίδα μας στο facebook έγκαιρα ώστε να μην πανικοβληθούν και στη συνέχεια "ξεσηκωθούν"!

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9/2012,
Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ‘ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ’ ΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΣΙΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΟΠΟΥ  ΘΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΖΩΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟΣΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ.

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου σχετικά:“Περί εγκατάστασης και λειτουργίας τσίρκο στο Ναύπλιο.”
Όπως είναι φυσικό έγιναν πολλά σχόλια, ερωτήσεις, διατυπώθηκαν απόψεις και αφού τους διαβεβαιώσαμε οτι στείλαμε αστυνομικό να παρακολουθήσει ο ίδιος την παράσταση (με πολιτικά ρούχα και χωρίς να το γνωρίζει κανένας άλλος παρά μόνο εμείς) όπου διαπιστώθηκε οτι δεν υπήρχαν ζώα, το θέμα έκλεισε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ όσους ενδιαφέρθηκαν, μας ενημέρωσαν και βοήθησαν με το θέμα τσίρκο.

Ευχαριστούμε , την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων για την άμεση παρέμβαση, στέλνοντας επιστολή στην αστυνομία Ναυπλίου προς διεξαγωγή έρευνας.
Δείτε εδώShare/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ "ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ" ΜΙΛΟΥΝ...

NEVER BE SILENT...

Μας ακολουθούν

O θησαυρός!

Η..Αγέλη..

Για να μη μας ξεχνάς!!

Θέλεις να μαθαίνεις τα νεα μας:

Το κανάλι μας στο YouTube

Πες το σ'ένα φίλο

Tell a friend:

Όλες οι λιχουδιές

back to top

Σνιφ..σνιφ..Μυρωδίες...

Χμ!!Ενδιαφέρον!!

Google+ Badge

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

Το σπίτι μας..

μονοπάτια..