3/7/12

Λαβή Heimlich, εφαρμογή σε σκύλουςΔυστυχώς είναι σύνηθες για ένα σκύλο να πνιγεί μια και συχνά καταπίνουνε διάφορα που δε θα έπρεπε, όπως παιχνίδια και κόκαλα.
Πώς θα καταλάβαιτε ότι ο σκύλος σας πνίγεται: θα αρχίσει να βήχει δυνατά, θα γουρλώσει τα μάτια του και επίμονα θα βάζει το πόδι του στο στόμα του.

Για να τον σώσετε από τον πνιγμό, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε.

1.
• Αρχικά, ανοίξτε το στόμα του και ψάξτε για το αντικείμενο που φράζει τη δίοδο του λαιμού. Βάλτε το ένα χέρι σας στην πάνω σιαγόνα με τον αντίχειρα στη μια πλευρά και τα υπόλοιπα δάχτυλα στην άλλη.
• Με το άλλο χέρι πιέστε προς τα κάτω την κάτω σιαγόνα διατηρώντας ελεύθερο το δείκτη ώστε να μπορείτε να τον βάλετε μέσα στο στόμα του.
• Αν βλέπετε το αντικείμενο που τον πνίγει, αφαιρέστε το.
• Αν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει, ο ένας κρατάει ανοιχτό το στόμα του σκύλου και ο άλλος βλέπει μέσα σε αυτό και ψάχνει για το αντικείμενο που τον πνίγει.

2.
Αν δεν καταφέρετε να αποφράξετε το λαιμό του με τα παραπάνω, και αν το σκυλί είναι μικρόσωμο, πιάστε το και γυρίστε το ανάποδα με την ουρά του να κοιτά προς το πρόσωπο σας. Βάλτε τα χέρια σας γύρω από την χαμηλή κοιλιακή χώρα για 30 δευτερόλεπτα και πιέστε.

3.
Αν και πάλι δεν καταφέρετε να αφαιρέσετε το αντικείμενο που φράζει τη δίοδο του λαιμού του, ξαπλώστε το σκύλο στο πλάι σε σκληρή επιφάνεια, και τοποθετείστε το σώμα του σε κλίση με το κεφάλι προς τα κάτω και τα καπούλια του προς τα πάνω. Πχ βάλτε κάτω από τα καπούλια του ένα μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το μπροστινό μέρος του σώματος του είναι πιο χαμηλά από το πίσω.
• Αν έχετε μικρόσωμο σκύλο ή κουτάβι, βάλτε το ένα ένα χέρι σας στην πλάτη του για να μπορείτε να ελέγχετε ότι το ζώο θα στέκεται σταθερά, και με το άλλο χέρι κάτω από το τόξο που σχηματίζουν τα πλευρά του πιέστε απότομα προς τα μέσα και προς τα πάνω (προς το κεφάλι) 4-5 φορές.
• Αν έχετε μεγαλόσωμο σκύλο, θα χρειαστεί να πιέσετε και με τα δυο σας χέρια. Γι' αυτό τοποθετείστε και τα δυο σας χέρια κάτω από το τόξο που σχηματίζουν τα πλευρά και πιέστε απότομα προς τα μέσα και προς τα πάνω (προς το κεφάλι) 4-5 φορές.
Αν κρίνετε ότι δεν έχετε περιθώριο χρόνου να ξαπλώσετε το σκύλο σας στο πλάι σταθείτε όρθιος από πάνω του ή γονατίστε δίπλα του. Χουφτώστε τον στη βάση του τόξου που σχηματίζουν τα πλευρά του. Πιέστε σταθερά και απότομα. Επαναλάβετε 2-5 φορές.

Προσοχή! Μόλις καταφέρετε να αφαιρέσετε το αντικείμενο που φράζει τη δίοδο του λαιμού του σκύλου σας και σταματήσει να πνίγεται, μπορεί να προσπαθήσει να σας δαγκώσει!
Πηγή.

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ "ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ" ΜΙΛΟΥΝ...

NEVER BE SILENT...

Μας ακολουθούν

O θησαυρός!

Η..Αγέλη..

Για να μη μας ξεχνάς!!

Θέλεις να μαθαίνεις τα νεα μας:

Το κανάλι μας στο YouTube

Πες το σ'ένα φίλο

Tell a friend:

Όλες οι λιχουδιές

back to top

Σνιφ..σνιφ..Μυρωδίες...

Χμ!!Ενδιαφέρον!!

Google+ Badge

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

Το σπίτι μας..

μονοπάτια..